Ana Sayfa
Forum
Ara
Takvim
Giriş Yap
1 Gün
1 Hafta
1 Ay
Her zaman
Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz
Resident Evil Türk
>
Forum Kuralları, Öneri, İstek, Duyuru, Tanışma, Yardım Bölümü
>
Yönetici Ekibi
>
RETürk Hatıraları
>
Mimar
Sayfa: [
1
]
« önceki
sonraki »
Yazdır
Gönderen
Konu: Mimar (Okunma Sayısı 1230 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
DWG22
Gerçek Resident Evil Fanı
Toplam Puan : 1545
Mimar
«
:
Mart 01, 2012, 02:44:21 »
Bugün genel bir konuya değinmektense yalnızca özel bir kişi üzerinde durmak ve onun hakkında yazmak istiyorum. Elbette bu da bir konu sayılır, ama farklı olarak daha kişisel bir konu. Bu bahsedeceğim kişi, öyle çok havalı biri değil baştan söyleyeyim. Hani şapkadan tavşan da çıkardığını şimdiye dek görmedim. Açık konuşmak gerekirse çoğunuz, onu birebirde tanımamışsınızdır muhtemelen ya da tanımışsanız bile, eminim ki benim bahsedeceğim şekliyle tanımamışsınızdır. Ben de tam bu yüzden onun hakkına yazmak istedim. Bu adamın sizlere göstermediğini, biraz kalleşçe davranarak, ben göstereceğim. Aslına bakarsanız bu yazının, bir nebze olsun atfettiğim şahıs için de bir rehber olacağını düşünmüyor değilim.
İlk önce mimar nedir? Nedir o öyle arkadaş? "Mimar" isimli başlık filan, garip geliyor insana. Harbiden de garip duruyor; çünkü bu kadar basit bir kelime olmasına rağmen "RETürk Hatıraları" bölümü altında açılan bir başlık olması, insanı ister istemez düşündürmeye sevk ediyor. Açıklamam gerekirse başlıktaki mimar ismini, hem gerçek hem de daha yoğun bir anlamda kullandığımı söyleyebilirim. Gerçek anlamda kullanıyorum; çünkü bir inşaat durumu var; ama bu bir bina değil. Yoğun anlam burada devreye giriyor işte. Dediklerimden de anlaşılacağı kadarıyla "mimar" demek, ıstılahî manasının dışına, yalnızca bir yapının planını programını düzenleyerek belirlenen yere bina diken kişi değildir. Cevaba ulaşmak için daha derin düşünelim... Bana göre mimar, bunların dışında aynı zamanda bir düşünceyi hayata geçiren ve bu düşünceyi hayata geçirdikten sonra da onun gelişimini sürdürebilen kişidir. Bu açıdan tanıdığım tek mimarsa benim için Levent ağabeydir.
Pek çok site ve o sitelerin kurucularını, sahiplerini yahut üst mevkilerdeki insanlarını tanıdım. Yaptıklarına ve yapma ihtimali olan şeylerine şahitlik ettim. Hepsinin kendine has tarzları vardı; ancak ortak yönleri tekti: Hepsi ellerinin altındaki gücün vazgeçilmez olduğuna inanıyordu. Belki de istemsiz bir şeydi bu, ki böyle olduğuna da inanıyorum; çünkü gücü kontrol etmek zordur. Gücü kontrol etmek için aynı gücün, kendi cinsinden kudret gibi bir eşitliği olması gerekir; fakat gücün o kişiyi yutmaması için aynı zamanda vakurlu olmak gerekir. Güç arzulayan biri olarak şunu söyleyebilirim ki ben, site kurucusu gibi bir güce ulaşmış olsaydım, kesinlikle vakurlu olamazdım.
Kısacası benim şahit olduğum bu üst mevkideki insanların çoğunluğu, hep gücü kontrol ettiğini sanan kimselerdi. Nedendir bilinmez, Levent ağabey de benzer bir mevkiye sahip olmasına rağmen bu kalıba tamamen aykırı davranış sergileyen birisiydi. Bunda yaşadıklarımızın mı etkisi vardı; yoksa Levent ağabey hep mi böyleydi, asla bilemedim; çünkü Levent ağabeyi tanıma zamanım bile kendisi üst mevkideyken olmuştu. Bu yüzden Levent ağabeyin, üst mevkilere gelmeden önce nasıl tipte biri olduğunu hiç bilemedim. O, benim için hep şu anki adamdı. Ne daha azı ne de daha fazlası.
Ben, hiçbir zaman RETürk'ün kurucusu olarak başkasını hayal edemedim, kendimde o tasavvur gücünü bulamadım tabiri caizse. Hani ben, bölüm sorumlusu olarak başladığım görevimde, Levent ağabeyin sahip olduğu rütbeye ulaşmanın imkansız olduğunu değil de o rütbenin aslında var olduğunu bile düşünmüyordum. Elbette o zamanlarda doğrudan belirli olan bir rütbe simgesi yoktu; ancak bu adam farklı bir insan olduğu için görsellik açısından bir ayırım olmasa bile kendini belli ediyordu. Siteye ilk girdiğinizde rütbeleri olmayan bir yönetici ekibinin mesajlarına baktığınızda, "Hımmm... Herhalde siteyi açan adam bu" demeniz mümkün oluyordu. Rütbelerin simgelere döküldüğü zaman olan sitenin yükseliş dönemindeyse Levent ağabey de dahil toplam 4 kişi aynı rütbeyi kullanıyordu. Yani bu adam, yöneticileriyle birlikte aynı rütbeyi kullanmaktan hiçbir sıkıntı duyma gereği görmüyordu. Şimdi şöyle bir durumu düşünecek olursanız, işte yalnız ve yalnızca böyle bir adam için "KURUCU" rütbesinin yapılabileceğini ve yalnızca böyle birisinin RETürk'ün kurucusu olabileceğini anlarsınız. Tek rütbe tek kurucu, olması gerektiği ve aynı zamanda inandığım gibi. Şahsım adıma ben ya da başka birisi bir gün o "Kurucu" rütbesini taşıyacak özelliklere sahip olur muyuz hiç bilemiyorum. Bildiğim tek bir şey var: O da Levent ağabey olmadan sitenin kurucusuz kalacağı ve belki de bunun sonucunda yıkılmaya mahkum kalacağıdır.
Yönetici olarak bulunduğum süre boyunca Levent ağabeyin site kuruculuğu bakımından benimsediği bazı şeyler olduğunu fark ettim. Bunlardan biri ve belki de en önemlisi, bir kurucu olarak hep kendini bir şeylerden sorumlu tutmasıydı. Onu, takip edemediği her durumdan bilgilendirdiğimde, sanki yapması gereken bir şey varmış da onu yerine getirememiş gibi davranmasını başlangıçta garip karşılamamıştım. Sonraları Levent ağabeyden buna benzer tepkiler almaya devam ettikçe olayı kavramaya başladım. Anladığım kadarıyla Levent ağabey, RETürk'ün kurucusu olarak her şeyden kendini sorumlu tutuyordu. Örneğin sitedeki bazı gelişmeleri gözden kaçırmış olması, onun için büyük bir hataydı. Garip... Bir o kadar da ender bir durum. Garip çünkü, üstte de dediğim gibi karşılaştığım başkaca kurucular için böyle bir durumu hiç görmemiştim ben. Ender çünkü, böylesine bir şeyin kendini göstermeden bir insanda bulunmasına ihtimal veremiyorum. Sonuçta sen bir kurucusun di mi? İstediğini yapmakta özgürsündür, yaptıklarından ya da yapmadıklarından ötürü pişmanlık duymana gerek kalmaz. Genel olarak akıllardaki, en azından benim aklımdaki kurucu modeli bu olsa da Levent ağabeyle yaşadığımız şeyler, aklımdaki bazı olguların kırılarak değişmesine neden oldu.
Levent ağabeyin her zaman sahip olduğu bir şey vardı; fakat bu yazıda bahsettiğim vakur, kudret ya da tevazu değil bu. Bunlar benim farkına vardığım özellikleriydi. Levent ağabeyi daima üstümüz olarak görmemize neden olan bu şey her neyse onu temsil eden bir saygınlık ifadesi, bir sembol bana kalırsa. Yaklaşık olarak 6 yıldan beri tanıdığım bu adamdaki gizlenmiş olan bu sırrı hâlâ keşfetmeye vakıf olamadım; ama sanırım onu o yapan da bu özelliği. Hatta Resident Evil Türk'ün var olan zihniyetinde, Levent ağabeyin henüz vakıf olamadığım bu özelliğinden bir şeyler barındırdığına inanıyorum. Belki de bana öyle geliyor, kim bilir... Buna rağmen bu dürtü veyahut adı her neyse o, bir işi planlarken Levent ağabeyi düşünerek yapmamı sağladığı için beni böyle düşündürtüyor.
İşte şimdi mimara yüklediğim o düşünsel anlamı, Levent ağabeyden bahsetmem sonucunda anladığınızı sanıyorum. Bir düşünce vasıtasıyla bir oluşum meydana getirmek ve bu oluşuma kaynaktaki düşüncenin dışında herhangi bir fikir aşılamak. Garip... Bir o kadar da ender bir durum. İhtimalleri ve ihtimallerin düşünüşü sonrasında ortaya çıkan tüm hadiseleri sıfırlayan bir ihtimal. Bir bakıma tam da olması gerektiği gibi. Yani tek kurucu tek rütbe ve bunlar sonrasında ortaya çıkan tek kelime: Mimar...
Son olarak Levent ağabeyin durumu hakkında hep dediğim bir şeyi tekrar yinelemek istiyorum. Levent ağabey, yüksek bir binanın en üst katındaki boydan boya camlı bir odanın sahibidir bana göre. Bizse (yöneticilerse), onun desteklemeleriyle alt kattaki yapılması gereken işleri yapan kişileriz. Ancak Levent ağabeyin bile unutmaması gereken bir şey var ki, o da camlı odanın boş kalması durumunda binanın yıkılacağıdır. Özetle gün gelir de Levent ağabey, siteden kendini çekmeye karar verirse, sil (delete) tuşuna da basmayı unutmasın; çünkü bir fikrin ömrü, bana göre fikrin sahibinin ömrü kadardır.
«
Son Düzenleme: Mart 01, 2012, 02:54:39 Gönderen: DWG22
»
ScR
Orçun
Teknik Sorumlu
Toplam Puan : 575
Blood-colored rain falls down...
Ynt: Mimar
«
Yanıtla #1 :
Mart 01, 2012, 13:51:34 »
Dediklerine harfiyen katılıyorum Bilal'im
Üstüne ekleyebileceğim bir şey yok...
Albert Wesker
Alper
Özel Üye
Toplam Puan : 1740
Geçici Moderatör
«
Yanıtla #2 :
Mart 01, 2012, 17:45:53 »
Alıntı sahibi: ScR üzerinde Mart 01, 2012, 13:51:34
Evet ben de katılmaktayım. Levent, gerçekten de başlıkta adı geçen ünvanı hakkediyor: "MİMAR"
wesker_excella
Dilay
Umbrella Bilim Adamı
Toplam Puan : 929
"i don't need anyone else.."
«
Yanıtla #3 :
Mart 01, 2012, 18:53:50 »
Bencede Levent abi tek.Onun yerini kimse tutamaz.
Yazı çok güzeldi.
DWG22
«
Yanıtla #4 :
Mart 01, 2012, 19:45:54 »
Ölümüne usta
Aslında nerdeyse tüm yönetimdekiler için bir rumuz düşünmüşlüğüm olmuştu ve Levent abi için aklıma uygun bir rumuz gelmiyordu. ResLevo gibisinden şeylerdi ancak
Kısa zaman önce farkına vardım ki Levent abinin kullanıcı adı "The Artichect" ya da "Mimar" olarak acayip iyi görünürmüş
«
Son Düzenleme: Mart 01, 2012, 19:46:04 Gönderen: DWG22
»
leon scott kenedy
Resident Evil&Jill Valentine Fan
Site Yöneticisi
Toplam Puan : 1890
Ultimate Resident Evil Fan
«
Yanıtla #5 :
Mart 01, 2012, 20:58:19 »
Alıntı sahibi: DWG22 üzerinde Mart 01, 2012, 19:45:54
Ölümüne usta
Aslında nerdeyse tüm yönetimdekiler için bir rumuz düşünmüşlüğüm olmuştu ve Levent abi için aklıma uygun bir rumuz gelmiyordu. ResLevo gibisinden şeylerdi ancak
Kısa zaman önce farkına vardım ki Levent abinin kullanıcı adı "The Artichect" ya da "Mimar" olarak acayip iyi görünürmüş
Matrix izledin dimi
Gök gürültüsü iyidir, gök gürültüsü görkemlidir; ancak işi bitiren yıldırımdır.....
DWG22
«
Yanıtla #6 :
Mart 01, 2012, 21:11:51 »
Aslında onun etkisi oldu; ama Inception'ın da katkısı olmadı diyemem
AvriLewo
Levent Arıkan
Site Kurucusu
Toplam Puan : 1345
Raccoon City'den canlı kalan son zombiyim ben...:)
«
Yanıtla #7 :
Mart 02, 2012, 00:52:08 »
Öncelikle güzel yazın, görüşlerin, dileklerin ve hepsinden öte harika bir insan olduğun için teşekkür ederim Bilal sana. Yazıyı okurken duygulanmadım desem yalan olur. Zevkle okudum yazıyı. Şimdi biliyorsunuz hepiniz söylememe gerek bile yok herhalde. Siteyi kurduğum ve geliştirmek için zaman harcadığım ilk 2 senesinden sonra okul, iş, aile, diğer özel hayat sorunları vesaireden dolayı buraya zaman ayırmam azaldı. Aynı zamanda internette diğer görevli olduğum yerlere de. Onları geçtim benim evim hep burası oldu ilk olarak. Ama şartlar böyle olmasına sebep oldu, biliyorsunuz ki burada ne kadar harika dostluklarım, hatta bir ailem olsa da sanal alemden evvel hepimizde olduğu gibi gerçek yaşam geliyor benim için de. Ve gerçek hayatı yaşarken iş, okul gibi uğraşlar çoğu zaman kendime bile zaman ayıramama sebep oluyor 2-3 senedir. Ki en yakınım da olan arkadaşlarımı bile inanılmaz ihmal ediyorum istemeden. Sanal alemde de böyle oldu, gerçek hayatta dibimde olan arkadaşlara zaman ayıramazken buraya ayırmam daha zor oldu haliyle. Bu yüzden bana darılan, kırılan çok kişi oldu ama ben de isterim ki hep 16-17 yaşındaki halimle, oyun dünyasıyla, diğer zevklerimle çok fazla zaman geçireyim. Ama sorumluluklar burada devreye girip öyle olmamasına neden oluyor. İşin özü bu, yine zaman ayırıyorum ama bu siteyi sıfırdan kuran, büyütmek için aylarca, yıllarca çok çırpınan benim için şu an bir hiçten ibaret oluyor. Durum öyle olunca insan kendisini kötü hissediyor. Bana yazınla vermeye çalıştığın mesajı çok iyi anladım kısacası. Ama bazen elden bir şey gelmiyor bazı konularda. Sevdiğin yerlerden uzaklaşabiliyor, sevdiğin zevklerden kopabiliyorsun. Benim ki de istemeden öyle oldu. Gelecek ne getirir bilemiyorum ama kimse hiçbir yere kazık çakmadı, çakamaz bunu biliyorum. Yaza kadar iş-okul birlikteliği daha bir yoğun hale gelecek benim için ve bu sürede belki de biraz duygusal, biraz suçluluk, biraz stres, biraz yanlış, belki de çok doğru hiç bilemiyorum, hepsinin ötesi karmaşık bir karar ya da kararlar alabilirim ama bu demek değildir ki ölüp gideceğiz. Her ne olursa olsun burada olacağız bunu bilmeniz yeter. Bunu senle daha özel bir şekilde ve daha uygun bir zamanda konuşacağız zaten. Ve bir karar alırsam bundan ilk senin haberin olacak. Ama senden, yönetici ekibimden, özel üyelerden, diğer değerli üyelerden kısacası RETürk ahalisinden şu siteyi kurup, geliştirilmesi için ilk yıllarında çok zaman harcayan ama son 2-3 seneki halinde fazla emeği olmadığını itiraf eden birisi olarak ufacık bir isteğim varsa o da şudur ki; ben olayım ya da olmayayım ileride bu çok önemli değil. İsteğim sen ve diğer tüm RETürk ahalisi bu kadar emek verilen muhteşem yeri gidebildiği yere kadar götürüp ona sahip çıkmanız. Hepiniz de özellikle de sende ufacık bir hatırım, sevgim, hakkım varsa Bilal, bunun sözünü istiyorum o kadar... Onun dışında ben hep yanınızda olacağım burada olsam da olmasam da. Başka bir diyeceğim de yok, seviyorum sizleri, iyi ki varsınız dostlar...
"Ben sadece; düşündüm, ölçtüm, tarttım, uyguladım, hayata geçirdim, geliştirdim ve de bıraktım. O kadar. Ben bir gün tamamen olmasam da, ruhum hep buralarda olacak..."
Levent ARIKAN
DWG22
«
Yanıtla #8 :
Mart 02, 2012, 03:22:23 »
Asıl ben sana teşekkür ederim abi. Ben, yaşadıklarının benzerini yaşadığım için durumunu çok iyi anlayabiliyorum.
Yazımla ilgili birkaç örnek vermek istiyorum. Levent abinin "Siteyi kurduğum ve geliştirmek için zaman harcadığım..." kısmı ile "Sevdiğin yerlerden uzaklaşabiliyor, sevdiğin zevklerden kopabiliyorsun..." kısmına kadar ki yer, yazımdaki 6. paragrafı anlamayanlar için çok iyi bir örnek teşkil etmektedir.
Açıkçası uzun bir yazı hazırlamıştım; ama benzer şeyleri daha sonra konuşabileceğimizi göz önünde bulundurarak silip vazgeçtim. Ancak yalnızca, yazımda belirttiklerim (özellikle son kısımdaki) gibi düşündüğümü söyleyeceğim abi.
«
Son Düzenleme: Mart 02, 2012, 03:23:03 Gönderen: DWG22
»
ScR
Orçun
Teknik Sorumlu
Toplam Puan : 575
Blood-colored rain falls down...
«
Yanıtla #9 :
Mart 02, 2012, 04:39:35 »
Levent'im, kendini hiçbir zaman suçlu hissetme; çünkü bu, hayatın getirdiği bir şey. Yaşımız ilerledikçe, geçmişte hayran olduğumuz şeylerin bir kısıma dönüp bakmaz / bakamaz oluyoruz. Hiçbir şey olduğu yerde kalmıyor. Dolayısı ile bizler de o 16-17 yaşındaki halin gibi davranmanı beklemiyoruz; çünkü, önünde bir hayat var ve hayat hiçbir zaman kolay değil. Sorumluluk gerektirir. Bu sorumlulukları yerine getirebilmek için de bazı şeylerden kısmak durumunda kalırız. Ha buraya uğramıyor olman, burayı sallamıyor olman anlamına gelmiyor. Bunu geçmişte birkaç defa söylemiş olabilirim, ama yine söyleyeceğim: Bazı kişiler vardır, hiçbir şey yazmasa / yazamasa bile adını, rumuzu orada görmek bile yeter; çünkü, biliyoruz ki o her daim bizimledir. İşte sen de öyle birisisin Levent. Mesaj yazmasan, site ile ilgilenemesen bile varlığın büyük bir nimettir bizim için. Her daim bedenen olamasa da, ruhumuz seninle kardeşim
AvriLewo
Levent Arıkan
Site Kurucusu
Toplam Puan : 1345
Raccoon City'den canlı kalan son zombiyim ben...:)
«
Yanıtla #10 :
Mart 02, 2012, 19:12:58 »
Teşekkür ederim tekrardan ikinize de. Yeni nesil üyelerin çoğu beni tanımıyor, elbette ben de çoğunu yakından tanımıyorum. Ondan burada yazdıklarımız biraz yabancı gelebilir onlara, ama bir önceki uzun mesajımda ki tek isteğim onları da kapsıyor. Her şey için tekrar teşekkürler RETürk ahalisi.
"Ben sadece; düşündüm, ölçtüm, tarttım, uyguladım, hayata geçirdim, geliştirdim ve de bıraktım. O kadar. Ben bir gün tamamen olmasam da, ruhum hep buralarda olacak..."
Levent ARIKAN
Sayfa: [
1
]
Yazdır
« önceki
sonraki »
Gitmek istediğiniz yer:
Gitmek istediğiniz yer:
-----------------------------
Forum Kuralları, Öneri, İstek, Duyuru, Tanışma, Yardım Bölümü
-----------------------------