Forever Ziyaretçi Nihai Biyo-Organik Silah Evriliş Diriliş Çöküş Kuruluş Başlangıç
Bizler İnkâr Edilemeyiz! -Forever Ekibi
  • 8586
  • 27

Albert Wesker

• Forever Emektarı
  • *
    • Profili Görüntüle
(Bu yazının aynısı Merlinin Kazanı'nda da bulunmaktadır.)

Bunları biliyor muydunuz ;

- Genel olarak Outbreak 1'in en uysal üyesi Yoko olmakla beraber, en geçimsiz üyesi David'tir,

- "Outbreak" bölümünde oyuna Yoko'yla girdiğinizde barın içinden değil kadınlar tuvaletinden başlıyorsunuz.

- "Outbreak" bölümünde (Outbreak'in bazı versiyonları için geçerli. ÖRNEK : Benim oynadığım versiyonu) Alyssa ile oynadığınız zaman bug veriyor. (eski makalelerimden birinde yazmıştım)

- "Outbreak" bölümünde barın üst katına çıkmak için kullandığımız bir anahtarımız vardı, hatırlarsınız ; "STAFF ROOM KEY".. İşte bu anahtar Hard ve Very Hard gibi levellerda olmuyor, onun açtığı kapıyı kırmak zorundasınız, (Oyunun en başında aldığınız anahtardan söz ediyorum : Bar masasının arka tarafından alıyordunuz hani..)

- "Outbreak" bölümünde "2F STAFF ROOM (?)"da kırarak açmak zorunda olduğunuz mavi renkli bir kapı vardı. İşte o kapıyı Hard ve Very Hard'da kırmak zorunda değilsiniz, o kapının anahtarı olan "KEY WITH BLUE TAG"ı "OWNER'S ROOM"un balkonunda bulabiliyorsunuz.

- "Outbreak" bölümünde, "LIQUOR ROOM"da çalıştırmak zorunda olduğunuz bir kaldıraç vardı, hatırlarsınız.. İşte o kaldıracı çalıştıracak anahtarın yeri Hard ve Very Hard'da değişiyor. Bu anahtarı, bahsettiğim levellarda "OWNER'S ROOM"da bulabilirsiniz, (Ama nasıl ? Burasını söylemiyorum, siz keşfedin)

- "Below Freezing Point" bölümünde Yoko'yla oynamanız oyunu, en azından, 5 dakika daha kısaltıyor. Bununla birlikte Yoko, bölümdeki gizli Magnum silahını bulabilecek tek karakterdir, ("B5F AREA B PASSAGE"da baygın halde yatan Carter ile konuşmanız yeterlidir, ama sadece Yoko'yla unutmayın!!!)

- "Below Freezing Point" bölümünde eğer Yoko'yu karakter olarak seçmezseniz, hangi levelda olursa olsun zombi olarak laboratuvar içinde karşınıza çıkar,

- "Below Freezing Point" bölümünde Mutated G ile savaşırken (bossu kastediyorum) cephane tasarrufu yapmak için trenin sol arka tarafına gidebilir ve treni onun üzerine doğru hareket ettirerek ona zarar verebilirsiniz.

- "The Hive" bölümündeki baş belanız sülük adamı hatırladınız mı ? İşte o adamı öldürdükten sonra sülük tehlikesi bitmiyor. Eğer herhangi bir yardımcınız ölürse o da sülük adama dönüşüyor,

- "The Hive" bölümünde gizli halde bulunan "SUB MACHINEGUN"u sadece Kevin ve Cindy bulabiliyor. Bunu yapabilmek için çatı katında baygın yatan polisle konuşmanız kafidir,

- "Hellfire" bölümünü Hard ya da Very Hard'da oynarsanız bazı kapıları açmaya kalkışınca yüzünüze doğru "BOOOOM" diye patlayarak açılıyorlar, (Acaba hangi kapılar ? Söylemiyorum deneyerek bulun ama healthiniz çok pis gidiyor benden demesi!!!)

- "Decisions Decisions" bölümünde saat bulmacasının çözümü her levelde değişiyor,

- "Decisions Decisions" bölümünde bulmuş olduğunuz "BRASS SPECTACLE" (gözlük) her levelda farklı yerlerde oluyor,

- "Decisions Decisions" bölümünde "ART GALLERY" odasındaki pianoyu sadece Cindy çalabiliyor. Bu da bir bulmacanın çözümünü kolaylaştırıyor, (Acaba hangisi ?, siz bulun)

Gelelim File#2'ye...

-Su içindeyken R1 ya da R2'ye bastığınız zaman düşman sizi tam yakalamak üzereyken eğilebiliyorsunuz, (aynı zamanda Outbreak 1 için de geçerli)

- Karakterlerin health'lerinin rakamsal ifadesinin büyükten küçüğe sırayla ;

MARK : 3000
KEVIN : 2300
DAVID : 2200
GEORGE : 2100
ALYSSA : 2000
JIM : 1800
CINDY : 1500
YOKO : 1300

şeklinde sıralanmıştır...(aynı zamanda Outbreak 1 için de geçerli)

-Eğer Wild Things'te karakter olarak ya da yardımcılarınızdan birisi olarak Cindy'i almazsanız filin saldırısı sırasında ölüyor,

-Underbely'i Easy veya Normal'de oynadığınız zaman eğer kendi karakterinizi ya da yardımcılarınızdan birisini Jim olarak seçerseniz üzerinde "Employee Area Key" oluyor, (Eh malum, adam oranın personeli ya ondandır..)

-Underbelly'de Jim havalandırmaları kullanabilen tek karakterdir. Hatta havalandırma vasıtasıyla kimsenin ulaşamadığı bir odaya ulaşır, "Storage Room#2"

-Underbelly'de David su taşkının olduğu boruyu kestirme yoldan tamir edebilir,

-Flashback'in asıl kahramanı Alyssa'dır. Onun oyun sırasında yaşadığı Flashback'lerden dolayı bölüm bu adı almıştır,

-Flashback bölümünü Easy ve Normal'de oynarsanız ormanın şekli aynıdır ama Hard ve Very Hard'da ormanın şekli değişir, (Very Hard'daki şekli daha çok hoşuma gidiyor  )

-Desparate Times bölümünde polislerin yanına gidip konuşma tuşuna bastığınız zaman konuşabiliyorsunuz (alt yazıyla) ama sadece Kevin, "Reception Desk"teki köpek eğitmeni Tony ile konuşabilir, (aralarındaki konuşmalar baya "bel aşağıya" benziyor)

-Desparate Times bölümünü Easy ya da Normal'de oynarsanız tam 4 tane Magnum Handgun bulabiliyorsunuz, bu sayı Hard'da 2'ye Very Hard'da 1'e düşüyor,

-Desparate Times'ta oyunu oynadığınız level ile, bölüm sonunda öldürmek zorunda olduğunuz zombi sayısı arasında bir doğru orantı var. Ayrıca oyunu online oynadığınız zaman da öldüreceğiniz zombi sayısında artış olmaktadır,

-End of the Road bölümünde eğer David'i karakter olarak seçmezseniz ya da yardımcılarınızdan birisi olarak seçmezseniz David'i oyunun ortalarında zombi olarak görüyorsunuz,

-End of the Road bölümünde mayınlı alanlarda çok dikkatli bir şekilde bakarsanız mayınların koyu yeşil renkte olduğunu anlayabiliyorsunuz, (ne yazık ki aptal AIPC'ler bunu göremiyor)

DWG22

• Site Denetmeni
  • *
    • Profili Görüntüle
    • YouTube
Ynt: Resident Evil Outbreak 1 ve Outbreak: File #2 (Bazı Detaylar)
« Yanıtla #1 : 13 Şubat 2008, 20:11:08 »
Ellerine sağlık Alper abi çok güzel detaylar yazmışsın.Ama ne yazıkki oynayamıyorum, en fazla okuyabiliyorum :D

Albert Wesker

• Forever Emektarı
  • *
    • Profili Görüntüle
« Yanıtla #2 : 14 Şubat 2008, 12:29:52 »
...İşte yeni detaylar.. (Aynısı Merlinin Kazanında da yazıyor)

AIPC'ler, oyundaki "Sınırsız Cephane - Normal Cephane" arasındaki farkı idrak edemiyorlar..

Evet, doğru duydunuz, AIPC yapay zekası hakkında söylediğimiz düşüklük o kadar bariz ki, yardımcı karakteler olarak bildiğimiz AIPC'ler (ya da bazı kişilerin tabiri ile "botlar") sınırsız cephane modu ile normal cephane mod arasındaki farkı idrak edemiyorlar.

Peki bunu nerden anladım ?

Bunu şurdan anladım : Dün, "Desperate Times" adlı senaryoyu oynarken, yardımcım olarak seçtiğim David, sağda solda dolanırken, tabanca cephanesi bulmuş. Ben de, ona silah olarak bir adet Sub-Machine Gun verdim. Ne yaptı dersiniz ??? Rahatsız AIPC, gitti de sınırsız cephaneli otomatik silahın içine, bulduğu mermileri tek tek doldurmaya başladı iyi mi ? Buyrun burdan yakın...

Dahası da var.. Üstelik bunu sadece Outbreak File#2'de değil, ayrıca Outbreak 1'de de yapıyorlar.. (Bu AIPC'ler de ayrı rahatsız zaten..)

"Flashback" bölümünde Mark isimli karakterle oynarken "Axe" adlı silahı (baltayı) kullanmak...

"Flashback" bölümünde Mark'ın bir yeteneğini keşfettim. Oyun sırasında terkedilmiş hastaneye gittiğimiz zaman bulabileceğimiz bir balta vardı, hatırlayınız.. İşte ben Markla oynarken, gidip bu baltayı aldım ve nişan alma tuşuyla baltayı kaldırdım ; bir saniye sonra Mark'ın baltayı daha yukarı kaldırdığını gördüm. Bu hareketle daha sert vuruşlar yapabiliyormuşuz onu da anlamış oldum.

"Flashback" Bölümünde, Kevin ve Mark haricinde kalan tüm karakterlerin baltayı kullanma eğilimleri...

Evet.. Bu bölümde AIPC yapay zekasının şiddetli bir şekilde balta kullanmaya eğilimi var. Ben AIPC'lerin tümünde bunu denedim ve sonuç aynı : Kevin ve Mark haricinde hangi karaktere, baltayı verirseniz verin, anında onu ellerine alıyorlar.

Dahası da var.. İsterseniz, oyunu sınırsız cephane moduna getirin ve ellerine sınırsız pompalı tüfek verin, yine de tüfeği değil, baltayı kullanmayı yeğliyorlar. Hatta bırakın pompalı tüfeği, Grenade Launcher'da bile denedim, sonuç aynı.. Kevin ve Mark haricinde kalan diğer 6 karakter (Jim/George/David/Alyssa/Yoko/Cindy) daima baltayı kullanmayı tercih ediyorlar.

DWG22

• Site Denetmeni
  • *
    • Profili Görüntüle
    • YouTube
« Yanıtla #3 : 14 Şubat 2008, 19:05:11 »
Ellerine sağlık Alper abi, yine güzel bir detay.Zaten önceki forumda okumuştum, oradan Mark' ın baltayı kullanışı aklımda kalmış.Yalnız sınırsız cephane ile normal arasındaki ayırt etme olayını unutmuşum :D Ama ne yapalım onlarda oyunda yardımcı karakter olarak konulmuş zavallı yapay zekalar.Onlarıda maruz görmek lazım :D Ama oyunu yapanlar daha çok online altyapılı bir oyun olacağını düşündükleri için AIPC yapay zekası ile fazla uğraşmaya gerek görmemişler anlaşılan.Onların bakışı açısıyla mantıklı görünüyor... Yinede daha iyisi yapılabilirde elbette.Yeniden ellerine sağlık abi...

Albert Wesker

• Forever Emektarı
  • *
    • Profili Görüntüle
« Yanıtla #4 : 02 Mart 2008, 16:33:51 »
Bu yazının aynısı Merlinin Kazanı'nda da bulunmaktadır.

Günün Ayrıntısı : Bildiğiniz gibi, eski Resident Evil oyunlarının adetlerinden birisi olan "Grenade Launcher" silahı, Outbreak serisinde de mevcut. İki farklı tür Grenade Launcher cephanesi (Grenade ve Acid) kullanabilme lüksümüzün olduğu tek bölüm olan "End of the Road" da AIPC'ler Grenade Rounds'u daima Acid Rounds'a tercih ediyorlar. İsterseniz deneyin, Grenade Launcher'a "Acid Rounds" koyun ve yardımcınıza verin, ardından Grenade Rounds'u da verin. AIPC'niz/leriniz daima silahın içinden "Acid Rounds"u çıkarıp, içine "Grenade Rounds"u koyacaklardır. Tarafımdan da denenmiştir.

Şahsi yorumum : AIPC'ler doğrusunu yapıyorlar. Neden derseniz, eski Resident Evil oyunlarında Acid Rounds, diğerinden daha güçlü iken, Outbreak'lerde ise Grenade daha üstün yapılmış. Hatta öyle ki, oyunu Very Hard'da oynayıp, zombiye bir tane "Acid Rounds" fırlatın, ölmüyor. (Bu da tarafımdan denenmiştir, üstelik defalarca.)

Albert Wesker

• Forever Emektarı
  • *
    • Profili Görüntüle
« Yanıtla #5 : 14 Mart 2008, 18:16:58 »
Resident Evil Outbreak File #2 "DERİN DETAY"

Bu yazı, şahsım tarafından yazılmış olup, aynısı Merlin'in Kazanı'nda da bulunmaktadır.

Arkadaşlar bazı senaryolarda gizli olaylar mevcut. Bunları denemenizi öneriyorum.

(NOT : Değerli arkadaşlarım ; bu yazdığım şeyler tam çözümde yazmayan şeyler o yüzden tam çözümde aramayın bunları boşu boşuna.. Özellikle oraya koymadım ki kafanız karışmasın diye. Son olarak şunu belirtmeliyim ki, burda yazdıklarımın hepsi şahsım tarafından denenmiştir.)

Underbelly (Gizli Oda)

Arkadaşlar Underbelly bölümünde sadece Jim'in bulabileceği bir gizli oda var. Bu odanın adı "Storage Room #2"dir. Bu odaya havalandırma hattından ulaşılabilir ve her level için geçerlidir.

Underbelly ("Lighter"in mağrifeti")

Öncelikle bu anlattığım şeyin de her level için geçerli olduğunu belirtmeliyim. İlk önce "Women's Restroom (West)"e gidin ve orta kabinde çakmağı yakın, ardından "Women's Restroom (East)"e gidin ve orda da orta kabin içinde çakmağı yakın. Hemen ardından "Platform"a varıp, trenin karşısındaki demir bloğun önünde çakmağı yakın ve son olarak "Break Room"a gidin ve sağ taraftaki yatağın köşesinde çakmağı yakın.. İtemlerin parıldadıklarını göreceksiniz.

Flashback ("Lighter"in mağrifeti 2)

Flashback bölümünde sadece Hard ve Very Hard'da geçerli olan bir çakmak ile görebileceğiniz bir detay gizli.
-Eğer Hard'da oynarken "Main Building 2F Hall"de dev bitkinin kenarında çakmağı yakarsanız(karanlık asansörün hemen önünde), "Grenade Launcher" buluyorsunuz. Eğer bu işi Very Hard'da yaparsanız "Rusty Key"i buluyorsunuz.
-Eğer Hard'da oynarken "Intensive Care Unit"te (dev bitkinin sol, en dip köşesi) çakmağı yakarsanız "Flame Rounds" buluyorsunuz. Eğer bu işi Very Hard'da yaparsanız o zaman "First Aid Spray" buluyorsunuz.
-Eğer Hard'da oynarken "Maintenance Access Route"da dev bitkinin olduğu yerde (merdivenin sağ tarafında, en dip köşe) çakmağı yakarsanız "Axe" buluyorsunuz. Eğer bu işi Very Hard'da yaparsanız "Shotgun E"yi buluyorsunuz.

Desperate Times (Garajın kepenklerini açmak)

Desparate Times bölümündeki taşları taktığımız heykeli hatırladınız değil mi ? İşte orda bir erkek polis memuru (Marvin) ve bir de bayan memure (Rita) bulunuyor. Rita'nın uğraştığı bilgisayara dikkat edin : Taşları yerine taktıktan sonra bilgisayar başı boş kalıyor. Gidin ve ordan garajın kapısını açarak, çabuk olmak suretiyle garaja inin.(30 sn. içinde) Orda açılan yerden girerek yolunuza devam ettiğinizde yokuş yukarı bir araba yolu göreceksiniz. Ordan ihtiyaçlarınızı karşılayabilecek silahları alabilirsiniz.

Desparate Times (Filmler ne işe yarar ?)

Bu bölümde tab edilmemiş toplam 4 film bulacaksınız. Bu filmleri "Holding Cell"deki Ben isimli adama götürdüğünüzde sizlere şunları verecektir.

Film A (Police Station front Entrance -Önce Marvin'in yaralanmasını beklemeniz gerekir yani önce taşları takmalsınız-) "Recovery Pill" (Tüm levellerde)
Film B (Rooftop -Önce Marvin'in yaralanmasını beklemeniz gerekir yani önce taşları takmalsınız-) "Magnum Handgun" (Tüm levellerde)
Film C (Kennel -Önce Marvin'in yaralanmasını beklemeniz gerekir yani önce taşları takmalsınız-) "First Aid Spray (Easy-Normal-Hard) | "Recovery Pill" (Very Hard)
Film D (Parking Garage Ramp -Önce Marvin'in yaralanmasını beklemeniz gerekir yani önce taşları takmalsınız-) "Sub Machine Gun" (Tüm levellerde)

End of the Road ("East passage 2"deki delik kolay yoldan nasıl kırılır ?)

Büyük ihtimalle hepiniz o deliği ya omuzlayıp kırmayı ya da bir silahla ateş ederek kırmayı biliyorsunuz. Peki size çok daha karlı bir yolunu önersem. Bunun için ilk olarak "Nursery"e gidin ve ordan "Crowbar" adlı itemi alın. Bu itemi gidip o delikte kullandığınız zaman delik açılacaktır.(Very Hard'daki yeri farklıdır)

End of the Road (Gizli Pasaj)

Oyunun ortalarına doğru "Floodgate Control Room" adlı bir odaya giriyoruz ve burdan kasayı aşağı iterek açılan delikten aşağı atlıyoruz. (Bu arada orda açamadığınız da bir kapı var!! Acaba nasıl açılıyor ??   ) Neyse aşağı atladıktan sonra, size zorluk çıkartmasın diye örümceği öldürün ve sonra karşınızdaki diğer kasanın üzerine çıkarak ordaki boşluktan sola dönün. Önünüz kasalarla mı tıkalı ? İşte oraya ya omuz atın ya da silahla ateş edin!! Orası kırılacak ve açılan yerden ilerlediğinizde yukarı çıkan gizli bir merdiven göreceksiniz. Ordan yukarı çıkarak "Maintenance Passage 1"e ulaşın. Ordaki kapılardan birisi az evvel kilitli dediğim kapıdır. Onu arkadan açtığınızda az evvel kasayı aşağı attığınız yere ulaşırsınız. Bunun haricinde ordaki kapılardan birisi de "Maintenance Passage 2"ye gidiyor. Bu pasajda bir de oda var.(Break Room) Bu oda hem bir save yeridir hem de kilitli bir dolap bulunur. Alyssa ile o dolaptan çıkan itemi alabilirsiniz. Bu anlattığım her level için geçerlidir.

DWG22

• Site Denetmeni
  • *
    • Profili Görüntüle
    • YouTube
« Yanıtla #6 : 14 Mart 2008, 19:35:26 »
Ellerine sağlık Alper abi.Sen bu oyunu yalayıp yutmuşsun yahu.Oynayamadım ve oynayabileceğimide sanmıyorum, ama verdiğin bilgiler eşsiz abicim.Yani şu bilgileri başka bir yerde bulmak çok güçtür kendi kanaatimce.Yeniden ellerine sağlık abi...

Chupakabra

• Eski Üye
  • *
  • Default Avatar
    • Profili Görüntüle
« Yanıtla #7 : 14 Mart 2008, 19:49:03 »
süper olmuş alper abi elin ayağın dert görmesin ...

resh_aykut

• Eski Üye
  • *
  • Default Avatar
    • Profili Görüntüle
« Yanıtla #8 : 15 Mart 2008, 11:37:36 »
Bilgiler için teşekkürler,eline sağlık Alper abi. :)

Nedense Outbreak bölümünde Alyssa ile oynarken takılma oluyor(bug). Hiç çözemedim bunu ve bitiremedim de Alyssa ile.  >:(

Albert Wesker

• Forever Emektarı
  • *
    • Profili Görüntüle
« Yanıtla #9 : 15 Mart 2008, 16:12:11 »
Resident Evil Outbreak 1 (Yardımcı Karakterler)

Bu yazının aynısı Merlinin Kazanı'nda şahsım tarafından yazılmıştır.

Resident Evil Outbreak 1'de yardımcılarımızı biz seçemiyoruz bizim yerimize oyun bize yardımcı tayin ediyor. Ancak bize yollanan yardımcıların karakterden karaktere değişmesine rağmen standart kaldıklarını biliyor muydunuz ? İşte şimdiki yazımda sizlere "Hangi karakteri seçerseniz, hangi yardımcılar gelir ?" konusunda yardımcı olmaya çalışacağım. Yazarken bölüm bölüm gidiyorum. Aynı karaktere bölümden bölüme farklı yardımcılar düşebiliyor.

(Not : Koyu renkle yazdıklarım karakterler, yanlarına yazdıklarımsa gelecek yardımcılardır. Lütfen buna dikkat edin)

OUTBREAK

Kevin : Mark-Cindy
Mark : Kevin-Cindy
Jim : Kevin-Mark
George : Cindy-Mark
David : Mark-Kevin
Alyssa : Mark-Cindy
Yoko : Kevin-Mark
Cindy : Mark-Kevin

BELOW FREEZING POINT

Kevin : George-Alyssa
Mark : George-Jim
Jim : George-Alyssa
George : Jim-Alyssa
David : George-Alyssa
Alyssa : George-Jim
Yoko : George-Alyssa
Cindy : George-Jim

THE HIVE

Kevin : George-Jim
Mark : Cindy-George
Jim : George-Cindy
George : Jim-Cindy
David : Cindy-Jim
Alyssa : George-Cindy
Yoko : Jim-Cindy
Cindy : Jim-George

HELLFIRE

Kevin : David-Yoko
Mark : Alyssa-David
Jim : Alyssa-David
George : David-Yoko
David : Yoko-Alyssa
Alyssa : Yoko-David
Yoko : David-Alyssa
Cindy : Alyssa-Yoko

DECISIONS, DECISIONS

Kevin : Yoko-David
Mark : David-Yoko
Jim : Kevin-Yoko
George : Kevin-Cindy
David : Cindy-Yoko
Alyssa : Yoko-Kevin
Yoko : Kevin-David (Şanslı ufaklık)
Cindy : David-Kevin (Şanslı kız)

İşte gördüğünüz gibi arkadaşlar, Outbreak 1'in karakterlere göre yardımcı dağılımları bu şekildedir. Bu konuyla ilgili merak ettiğiniz her şeyi bana sorabilirsiniz.